ellen@krachtvoeradvies.nl - mobiel +31 621 556 447+31 (0)621 556 447
eetproblemen
Wanneer er sprake is van een eetstoornis zijn er, naast ‘standaard’ problemen als bloedsuiker- schommelingen en vetzuurtekorten, vaak tekorten aan specifieke hersenhormonen. Deze hersen- hormonen bepalen uw stemming en hebben grote invloed op uw eetpatroon.
 
Optimale voeding bevat de grondstoffen voor deze hersenhormonen.
 
Helaas eten de meeste mensen geen optimale voeding. Nog vervelender is dat de specifieke grondstoffen hiervoor zelfs in optimale voeding schaars zijn.
 
Mensen met een eetstoornissen eten vaak of heel weinig of veel van de verkeerde dingen. Zij hebben dus zeker een tekort  aan deze en vaak ook andere hormonen. Hierdoor houdt de eetstoornis zichzelf in stand.
 
Het doorbreken hiervan kan beginnen met een eenvoudig te leren en toe te passen truc die ervoor zorgt dat u de grondstoffen voor deze hormonen ook daadwerkelijk uw hersenen bereiken. Hierbij neemt uw gewicht niet toe. Daarna volgt dan het optimalisering van uw voeding.

kokosnoten

Veel cliënten voelen zich na enkele aanpassingen in de voeding al enorm bevrijd. Overeters kunnen dan gewoon vergeten dat er een voorraadje chocola in de kast ligt. Mensen die voorheen heel weinig aten, durven weer wat te eten en leren de waarde van goede voeding kennen. Zij kunnen zelfs uiteindelijk weer plezier krijgen in eten.

Psychische hulp kan daarnaast ook zinvol zijn om het gat te vullen dat ontstaat bij het wegvallen van dit probleem.

 

 

Inname van optimale voeding is van invloed op eetstoornissen (Behav Pharmacol. 2012 Sep)